tiistai 17. joulukuuta 2013

Stick around

Stick around on Explain Everything appsin tekijöiden uusi luomus ja uusi suosikkihan siitä tuli.Sillä pääsee tekemään pieniä oppimispelejä näppärästi. Seuraavassa yritän kuvien avulla selittää appsin toimintaa ja mitä sillä voi tehdä.

Minun pikku projektini oli Aasian suuralueet. Aluksi valitsin kuvaksi karttapohjan josta erottuu selvästi Aasian suuralueet

 

Seuraavaksi tein tarrat joissa luki alueiden nimet. Tarroihin voit liittää tekstiä, kuvaa tai voit piirtää niihin. Tarroihin voit lisätä myös lisätietoja kohteesta jotka tulevat koskettaessa esille.

 

Kun katsot kuvaa tarkasti, näet tummennettuja alueita tarrojen alla. Niitä sanotaa answer keyksi eli niillä määritellään missä kohdassa tarran tulee olla. Alue voi olla pallo tai neliö, mutta tässä tapauksessa minun piti piirtää alueet sormilla, koska tarran voi sijoittaa niin moneen kohtaan esim. Pohjois-Aasiassa. Piirtämisen kanssa on oltava tarkkana etteivät alueet kosketa toisiaan, muuten ohjelma herjaa virheestä eikä peli toimi. Asian pystyy korjaamaan helposti.

Lopuksi projekti tallennetaan puzzleksi ja se ilmestyy puzzle välilehteen. Peli on nyt pelattavissa. Pystyt testaamaan peliäsi jo projektivaiheessa eli voit viimeistellä sitä rauhassa. Kuvassa näet appsissa valmiina olvia opetuspelejä. Niitä voi myös muokata halutessaan.

Varsinainen pelin alkunäkymä on tällainen. Tarrat ovat oikeassa reunassa ja ne siirretään kartalle sormella. Kun olet valmis voit painaa check-nappia ja tarkastaa osaamisesi. Jos laitoit tarrat oikein, peli onnittelee sinua. Alla kuva kun tarrat on siirretty kartalle.

 

Alla voittokuva!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti